Baksida Hem

SOFIA RAPP JOHANSSON

                  SOFIA RAPP JOHANSSON

Blogg https://sofiarappjohansson.com/
Även länkar via Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=zTQdPafjV5M


Under våren och hösten så reser vi runt i Sverige så fler ska få höra Sofias livs berättelse och läras av den, inspireras att aldrig ge upp, och viktigast av allt att kämpa tillsammans så går det lättare och vi kan förändra villkoren för alla


Sofia har även gett ut flera böcker som skildrar henne barndom och uppväxt med ett poetiskt språk


Det går att boka hela föreläsning med tillfälle att ställa frågor!

                     Maila glitterblicken@gmail.com


Är ni en myndighet så finns det chans att höra och även se hur ni kan jobba för att förbättra villkoren bland fosterbarn som i många fall är rättslösa att få en starkare röst


Silverfisken

Silverfisken är en lyrisk monolog om att överleva i en miljö, det egna hemmet, där det som borde vara ens trygghet är ens värsta fiende. Med ett halsbrytande och lika delar rått som komiskt språk fångar Rapp Johansson det lilla barnets skakande upplevelser av en obegriplig och vidrig värld.


Tills skulderbladen blivit vingar (2009) är en fri fortsättning på Silverfisken

Den skildrar en period då Soc-farbröderna styr Fija och syskonens vardag, det borde innebära en möjlighet till ett drägligare liv för Fija, men verkligheten är en annan. Men främst handlar romanen om kärleken till en mamma. Trots att mamman alltid sviker kan Fija inte sluta hoppas på att hon en dag ska komma och rädda dem. För hur ska man kunna sluta älska sin mamma?


Kyss mej lycklig 

berättar om Fija som tonåring, om hur heroinkicken och tak över huvudet styr dygnets timmar.


"efter att ha läst 'Kyss mej lycklig' är jag mer övertygad om Sofia Rapp Johanssons framtid som författare. Jag tror hon kan göra vad som helst."

Anna Hallberg, Dagens NyheterHem : ett reportage om Sofia Rapp Johansson och om samhällets omhändertagande av barn

Rapp Johansson är född 1980 och hennes fall har därmed inte kunnat omfattas av Vanvårdsutredningen. Genom att skildra Sofia Rapp Johanssons kamp med att få upprättelse och den sociala vård av barn som finns idag, fångar Tinni Ernsjöö Rappe en del av den svenska välfärden få orkar bry sig om. En del av Sverige där de som far illa är barn, utan möjlighet att påverka.

"... Tinni Ernsjöö Rappe [har] tyvärr skrivit en alldeles nödvändig bok om barn som en handelsvara."
Åsa Linderborg, Aftonbladet